NA ANTENIE: I'M EVERY WOMAN/CHAKA KHAN
Studio nagrań Ogłoszenia BIP Cennik
SŁUCHAJ RADIA ON-LINE
 

Co nam wciskają w sklepie spożywczym?

Publikacja: 01.07.2015 g.15:45  Aktualizacja: 01.07.2015 g.15:59
Poznań
50 mld złotych - tyle jest wart rynek podrabianej żywności w Polsce.
szynka na stoisku inne - Radio Merkury
/ Fot. (Radio Merkury)

Można zarobić fortunę, np mieszając dobre mięsa z odpadami, dodając do produktu soję czy kurkumę udającą jajka w proszku. Metod jest wiele, obejmują one nawet alkohole. Żeby nie być zaskoczonym najlepiej czytać etykiety - tam z obowiązku producenci powinny wszystko opisywać. 

Według specjalistów kupując jedzenie wybieramy je coraz bardziej świadomie, jednak nadal podstawowym kryterium pozostaje cena. Tymczasem warto pamiętać, że gdy cena produktu jest bardzo niska, to nie może być dużo "mięsa w mięsie".

O bezpieczeństwie żywności rozmawiali w Wielkopolskiej Izbie Rzemieślniczej w Poznaniu specjaliści i producenci. Do jakich wniosków doszli?

http://radiopoznan.fm/n/
KOMENTARZE 0