NA ANTENIE: HUMAN (2024)/LENNY KRAVITZ
Studio nagrań Ogłoszenia BIP Cennik
SŁUCHAJ RADIA ON-LINE
 

Tradycyjne z certyfikatem

Publikacja: 24.10.2014 g.18:07  Aktualizacja: 24.10.2014 g.18:09
Poznań
Kaliskie pierogi, plyndze i czernina znalazły się w sieci Dziedzictwa Kulinarnego. W podkaliskim Russowie wręczono certyfikaty właścicielom restauracji i przetwórcom, którzy swoje produkty opierają na tradycyjnych wielkopolskich recepturach. Wielkopolska od 2008 roku jest członkiem Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.
Sieć dziedzictwa kulinarnego Wielkopolski - UMWW
/ Fot. (UMWW)

Sieć Dziedzictwa Kulinarnego ma promować miejsca, które serwują dania tradycyjne - np. pierogi kaliskie. Dziś certyfikaty przyznano kolejnym 9 przedsiębiorcom. Według członka Zarządu Województwa Wielkopolskiego Krzysztofa Grabowskiego taki certyfikat wskazuje miejsca, które dbają o kulinarną tradycję.

Certyfikat oraz tabliczkę z logo Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska można znaleźć przed wejściem do restauracji, gościńców, a także sklepów i zakładów przetwórczych czy gospodarstw agroturystycznych, które są zrzeszone w Sieci. Jest już ich ponad 100.

http://radiopoznan.fm/n/
KOMENTARZE 1
kati 25.10.2014 godz. 00:29
może by tak w wolnej chwili napisać tą liste, jest długa ale to dobrze. Ale trzeba popierać swoje i zaplanować.