NA ANTENIE: BOSSA NOVA Z AUGUSTOWA/BASIA STEPNIAK-WILK, ANDRZEJ PONIEDZ
Studio nagrań Ogłoszenia BIP Cennik
SŁUCHAJ RADIA ON-LINE
 

Wspólny Stół karmi już od roku

Publikacja: 13.08.2016 g.09:37  Aktualizacja: 13.08.2016 g.09:41
Poznań
Spółdzielnia socjalna “Wspólny Stół” świętuje swoje urodziny.
wspólny stół restauracja - Maciej Kluczka
/ Fot. Maciej Kluczka

Od roku spółdzielcy prowadzą na poznańskiej Śródce restaurację pod tą samą nazwą. Menu oparte jest na produktach z Gospodarstwa Ekologicznego w  Chudopczycach Fundacji Pomocy Wzajemnej Barka. We Wspólnym Stole
zatrudnienie znalazło 10 osób - podopiecznych fundacji Barka, studentów i profesjonalistów z branży gastronomicznej. 

“Partnerami naszej spółdzielni są firmy którym bliskie są idee aktywizacji zawodowej i integracji społecznej ludzi zagrożonych wykluczeniem m.in.Kampanii Piwowarskiej i Jeronimo Martins" –mówi Maria Sadowska. “Wspólny stół” świętuje swoje urodziny na śródeckim rynku przez cały długi weekend od 12.00 do 22.00. W programie m.in. degustacja potraw, darmowa lemoniada, konkursy, zabawy i foto-budka z urodzinowymi zdjęciami.

Wanda Wasilewska

http://radiopoznan.fm/n/E6lhYp
KOMENTARZE 29
Ada 15.09.2016 godz. 20:40
srednio
Marek 08.09.2016 godz. 11:33
Karmi ? Chyba truje. Produkty z Biedronki i Banku Żywności (!) a ceny jak w knajpie klasy Premium.
Dawid 06.09.2016 godz. 13:58
Fundacja uzaleznia, hoduje sobie podopiecznych zeby ich WODZ mial kogo pokazywac. Oszusci!
Daniel 05.09.2016 godz. 22:42
Gołabki bez smaku. A jagniecina raczej!!!!! aromatyczne sa. Krem z pomidorow raczej bryje ketchupowa przypominal. Nieporozumienie i do tego ceny jak na batorym!
Dagmara 02.09.2016 godz. 23:23
Mi sie podoba
majka 02.09.2016 godz. 15:50
Wlos w makaronie
Sabina 01.09.2016 godz. 10:54
Tak sobie
Wiesia 01.09.2016 godz. 09:07
Jedzenie nijakie. Golonkactwarda, kapusta do niej wymoczona i bez smaku. Jedynie deser jako taki. Bylby lepszy gdyby bardziej slodki.
gaga 29.08.2016 godz. 08:38
Srednio. Drogo. Brudno.
Iga 27.08.2016 godz. 20:54
Oszustwooooo przez duze O
Ewa 27.08.2016 godz. 06:33
Ta restauracja to pomylka! Za burgerem czekalam prawie godzine a na koncu dostalam zimnego a frytki gumowe. Nikt mnie nie przeprosil. Na domiar zlego talerz byl brudny.
Wanda 24.08.2016 godz. 22:41
Nie wroce i nie polecam. Raz bylam z rodzina i dostalismy niby eko watrobke. Paskudna i zylasta!
iza 23.08.2016 godz. 14:15
Byłam raz z rodziną na obiedzie i raczej nie wroce. Po pieewsze jak zobaczylam rachunek to o mało zawału nie dostałam po drugie kelnerka arogancka. Jedzenie przeciętne.
Elka 23.08.2016 godz. 12:39
Jakby za swoje zalozyli to ok. Ale sami sobie tj fundacja sobie dotacje przyznala z jakiegos projektu co prowadzili. Supy powstawiali a korzysci to wiadomo jak czerpia. Na krzywdzie ludzkiej zeruja i dobrym sercu innych.
elka 21.08.2016 godz. 22:30
Za swoje niech swoim miejsca pracy tworza!
poznaniak 20.08.2016 godz. 23:34
Barka ksztaltuje bardzo zle nawyki. Zarowno podopieczni jak i pracownicy etatowi nooo nie maja wlasciwue od kogo sie uczyc. Dla wielu jest to pierwsza praca a dla zalozycieli chyba jedyna wiec skad maja wiedziec takie rzeczy?! Smutne ale totalny brak pokory i buta.
'cz'ytacz 20.08.2016 godz. 15:54
Jestem przerażony tą tradycyjną niemocą jaką reprezentuje "Barka".
Jestem zmuszony zadać pytania o to czy używa się tej samej ścierki do
wycierania blatu i siedziska krzesła na sali dla konsumentów?
Albo czy stosuje się takie środki wychowawcze bezpośredniego kontaktu
w rodzaju dawanie po dłoniach ,-kiedy mimo woli jedak tą ścierkę używa się
do blatu i siedziska od krzesełka ?

To są trudne dylematy -zwłaszcza u osób które miały i mają NAWYKI !
-Chyba że "Barka" składa zamówienia na specjalistów .O co nie tak trudno
w obecnych warunkach "rynkowych"

jan 19.08.2016 godz. 21:44
Autorzy artykulu powinni zweryfikowac najpierw ten cud przedsiebiorczy.
Włodek 19.08.2016 godz. 08:14
Co sie wyrabia?!
Ela 18.08.2016 godz. 22:15
Ekonomia spol funduje puste etaty dla pracownikow min takiej org jak barka.
Bogusia 18.08.2016 godz. 11:57
Szkoda ze to mit a nie prawda bo brzmi naprawde dobrze.
barka 17.08.2016 godz. 18:41
Ja tez odbebnie sukces jak ktos mi da tak jak im tyle publiczbych pienidzy. No i dalej z projektow zyc beda.
jagoda 17.08.2016 godz. 18:31
Delikatnie mowiac sredna jakosc.
emila 17.08.2016 godz. 14:01
Byłam raz i raczej nie skorzystam.
pozn 17.08.2016 godz. 11:14
Problemy z matematyka??? Czy naciaganie rzeczywistosci??? I tak tworzy sie legenda!!!!
J.kuba 17.08.2016 godz. 09:59
Teoria, teoria i jeszcze raz teoria. Szkoda ze jeszvze ktos im wierzy. Srodki publiczne i prywatna restauracja.
kris 16.08.2016 godz. 22:38
Pseudo przedsiębiorczość budowana za publiczne pieniadze. Jak siana z projektow nie bedzie pojda z torbami.
Justi 16.08.2016 godz. 22:36
Kolejna "sciema" w wykonaniu panstwa S. Ze jeszcze ktos sie na to nabiera.
Monika 16.08.2016 godz. 22:19
Szkoda że to jak zawsze puste bez pokrycia słowa. Tutaj nastapił "grzech poczęcia" bo nie ten cel owa spółdzielnia miała. Jak ktoś nie wie o co chodzi wystarczy zaptać włascicieli ale tych prawdziwych nie słupy.