Od roku spółdzielcy prowadzą na poznańskiej Śródce restaurację pod tą samą nazwą. Menu oparte jest na produktach z Gospodarstwa Ekologicznego w Chudopczycach Fundacji Pomocy Wzajemnej Barka. We Wspólnym Stole
zatrudnienie znalazło 10 osób - podopiecznych fundacji Barka, studentów i profesjonalistów z branży gastronomicznej.
“Partnerami naszej spółdzielni są firmy którym bliskie są idee aktywizacji zawodowej i integracji społecznej ludzi zagrożonych wykluczeniem m.in.Kampanii Piwowarskiej i Jeronimo Martins" –mówi Maria Sadowska. “Wspólny stół” świętuje swoje urodziny na śródeckim rynku przez cały długi weekend od 12.00 do 22.00. W programie m.in. degustacja potraw, darmowa lemoniada, konkursy, zabawy i foto-budka z urodzinowymi zdjęciami.
Wanda Wasilewska
Jestem zmuszony zadać pytania o to czy używa się tej samej ścierki do
wycierania blatu i siedziska krzesła na sali dla konsumentów?
Albo czy stosuje się takie środki wychowawcze bezpośredniego kontaktu
w rodzaju dawanie po dłoniach ,-kiedy mimo woli jedak tą ścierkę używa się
do blatu i siedziska od krzesełka ?
To są trudne dylematy -zwłaszcza u osób które miały i mają NAWYKI !
-Chyba że "Barka" składa zamówienia na specjalistów .O co nie tak trudno
w obecnych warunkach "rynkowych"